Képes Tükör

Képes Tükör

Budapesti Diplomata Jótékonysági Vásár új helyszínen a Bálnában

A diplomata házastársak 12. alkalommal szervezték meg a karitatív diplomáciai vásárt.

2023. november 20. - Kepes.Tukor

 

Ajándékokkal, dísztárgyakkal, jellegzetes emléktárgyakkal, különleges nemzeti ételekkel és italokkal, csupa finom kelmékkel és textilekkel, egyedi ékszerekkel, illatos virágokkal, különböző kiegészítő öltözékekkel, sok sok finomsággal, kozmetikumokkal és felsorolhatatlanul változatos nemzeti csodákkal lett tele 2023. november 19-én, vasárnap Szent Erzsébetnek, a jótékonykodó magyar szentnek az emléknapján a Budapest Bálna rendezvény helyszín, ahol sok ország mutatta be sokszínűségét, értékeit, jótékony hozzáállását és hozzájárult azoknak a magyar szervezeteknek a támogatásához, amelyeknek a javára szervezték a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági diplomata vásárt.

 Aki eljött a Budapest Bálnába a Diplomata Jótékonysági Vásárra, az jelképesen egy világ körüli utazáson vehetett részt majd harminc ország közreműködésével, akik magukkal hozták jellegzetes értékeiket, színes ajándéknak szánt nemzeti jellegű tárgyaikat, ízletes gasztronómiájukat, és mindazt, amiket jótékony célra szántak, és amelyeken keresztül országaikat reprezentálták ezen a szép vasárnapi napon

Ahogy minden évben, úgy idén is jótékony célból jöttek össze a diplomaták és házastársaik, hogy az általuk kiválasztott magyar szervezetek javára gyűjtsenek támogatást egy diplomáciai jótékony vásáron egy kellemes programokkal teli napon. A családi és művészeti programokkal teli jótékonykodó alkalmon bárki részt vehetett, aki szívesen jött, hiszen nyilvános volt az előre beharangozott rendezvény. 

A vásáron sok ország képviselte magát nemes célból barátsággal, nyitott szívvel és békességesen fogadták az érdeklődőket, akik szép számmal érkeztek a jótékonysági napra. Nagyszerű alkalom volt ez a találkozó arra is, hogy beszerezzük a közelgő ünnepekre a különleges ajándékokat.

A Diplomata Jótékonysági Vásár teljes bevétele civil magyar jótékonysági alapítványokhoz jut el. Az idei támogatás az Együtt az Autistákért alapítványnak, a Csodalámpa alapítványnak és az SOS Gyermekfalvakat segítő alapítványnak a javára kerülnek.

Az Együtt az Autistákért alapítvány olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek egy élhetőbb, elfogadhatóbb és egyenlőbb világot teremt az autizmussal élők számára, a Csodalámpa alapítvány gyógyíthatatlan állapotú gyermekek különleges kívánságait teljesítő alapítvány, és az SOS Gyermekfalvak - magyarországi rászoruló gyermekeket segítő alapítvány.

Így mindenki jól járt. Az is, aki eljött, és egy fantasztikus programon vett részt, az is, aki megszervezte a karitatív rendezvényt, mert jónak lenni jó, és azok is örülhetnek, akik a támogatott szervezeteken keresztül kapnak segítséget jó szívvel szívesen.

Idén sem maradhatott el a finomságokkal teli ízletes nemzeti gasztronómia, amelyet helyben is el lehetett fogyasztani és praktikus csomagolásban haza is vihetett a jótékony adakozó látogató.

„Mindig lesznek körülöttünk kihívások, különösen azért, mert a világ, amelyben élünk, nem tökéletes. Ezek a kihívások azonban nem rettenthetnek el vagy oszthatnak meg minket, hanem arra kell ösztönözniük, hogy barátságban, kölcsönös megértésben és együttérzésben közeledjünk egymáshoz.” - hallottuk Lucila Cimafranca asszony, a Fülöp-szigeteki Köztársaság magyarországi nagykövetének házastársa, a Diplomata Feleségek Budapesti Egyesület elnöke szavait a megnyitón.

A rendezvény védnökségét a magyar külgazdasági és külügyminiszter házastársa, Szíjjártó-Nagy Szilvia vállalta el, aki személyesen is megjelent a rendezvényen és köszöntője után végig látogatta a nagykövetségek színes és gazdagon látványos standjait, ahol mindenkihez volt jó szava és mosolya.

„Azzal, hogy ilyen szép számban összegyűltünk, egy határozott üzenetet fogalmazunk meg, mégpedig a jótékonyság erejének üzenetét. Kérem becsüljük meg annak jelentőségét, hogy a világ különböző pontjairól összegyűlő emberek képesek egy ügyért összefogni és közösen segíteni az arra rászorulókat. Mindannyian tudjuk, hogy elmúlt évek eseményei egyre jobban megviselik hazánkat, nemzeteinket. A legjobb tehát az, ha mi is példát mutatunk, és bizalommal odafordulunk egymáshoz.” - mondta a diplomata vásár fővédnöke, Szijjártó-Nagy Szilvia.

A megnyitón részt vett és köszöntő beszédet mondott Őexcellenciája Mons. Michael Wallace Banach érsek,  Magyarország apostoli nunciusa. 

Idén is volt tombola, amelyen a sok felajánlásoknak köszönhetően igen értékes nyeremények kerültek kisorsolásra.

Szórakoztató családi program, tombola, kis és nagy díjak és csupa csupa jótékonyság. 

Érdemes tervezni már most a következő alkalmat, hiszen minden bizonnyal jövőre is lesz Diplomata Jótékonysági Vásár.

„Vásároljon a világ körül egy nap alatt!”

 12. Diplomata Jótékonysági Vásár

2023. november 19. vasárnap
Bálna Budapest
a Budapesti Diplomata Házastársak Egyesülete (DSB - Diplomatic Spouses of Budapest) szervezésében az Együtt az Autistákért alapítványnak, a Csodalámpa alapítványnak és az SOS Gyermekfalvakat segítő alapítványnak a javára.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr718262411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása