Képes Tükör

Képes Tükör

“Ki számomra Szent József?”

Szent József ünnepére készülünk.

2022. március 18. - Kepes.Tukor

 

A t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely “Ki számomra Szent József?” címmel hirdette meg alkotói felhívását, amelyre számosan válaszoltak a műalkotások horizontján. A sokat mondó és kifejező művészeti nyelveken kifejezett válaszok számos megközelítésben mutatják be, kinek mit jelent Szent József alakja és példája. Döbbenetes válaszként érkezett Rab-Kováts Éva Szent József nyomában című alkotása, amelyben egészen konkrét kifejezést mutatott Böjte Csaba testvér megjelenítésével, akinek személye összekapcsolódott Szent József jóságával, aki a Szent Családnak nyújtott védelmet, amint napjainkban Böjte Csaba testvér az árváknak adott és ad menedéket.

Igazi átmeneti megnyugvást adott a falak között és a műalkotások között megpihent ukrán testvéreinknek a Szent József Ház. Menekülniük kellett az életükért, ahogy a Szent Családnak, amikor Szent József óvta a menekülő Szent Anyát és a Kisdedet.

Nagy dolgok történtek ezen a kicsiny helyen a kiállítás ideje alatt. Igazán méltó történetek és találkozások kísérték a kiállítást a Szent József Házban. Kísérje minden átmeneti lakóját Szent József, a menekültek védőszentje.

Búcsúzik az Egy igaz ember című kiállítás a Szent József Házban, de nem kell örökre búcsút vennünk a tárlattól.

Nemsokára újra találkozhatunk a Szent Józsefről, mint az egy igaz emberről készített alkotásokkal Budapesten.

Remények szerint a “Ki számomra Szent József?” felhívásra elkészült Egy igaz ember című kiállítás a húsvéti időben fog megnyílni a Központi Papnevelő Intézetben.

Jó szívvel ajánlom a képgaléria megtekintését, amely a képre kattintva nyitható meg. 

Szent József ünnepén mi is elgondolkodhatunk, ki is számunkra Szent József személye.

Szent József életéről nagyszerű kiadvány készült Szeressétek Szent Józsefet! címmel a Szent József Kiadó gondozásában.

 

A kiállításhoz kapcsolódó írások a Magyar Kurír hírportálján:

https://www.magyarkurir.hu/hirek/szilard-pontok-mulekony-vilagban-kepzomuveszeti-tarlat-nyilt-szent-jozsefrol

https://www.magyarkurir.hu/hirek/michael-czerny-es-erdo-peter-kozel-70-menekultet-befogado-bekasmegyer-ofalui-plebaniara-latogatott

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr3217784120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása