Képes Tükör

Képes Tükör

Az idei Bethlen Gábor díjátadó ünnepség üzenete „Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet”.

A magyarság szolgálatáért kiemelkedő munkát végző hazai és külhoni személyeket több, mint negyven éve részesíti elismerésben a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma.

2022. november 07. - Kepes.Tukor

 

Ünneplő közösség népesítette be 2022. november 5-én a Pesti Vármegyeháza patinás dísztermét, ahol a Bethlen Gábor Alapítvány ünnepélyes keretek között adta át a 2022. évben arra érdemesnek tartott kitüntetteknek a Bethlen Gábor Díjat, a Márton Áron Emlékérmet, a Teleki Pál Érdemérmet és a fiatalokat megszólító Székelyföld jövőjéért ösztöndíjat. 

Az ünnepélyes díjátadó meghívott vendégei tisztelettel és szeretettel vették körül az elismerésben részesülteket.

Sokszor tapasztaltuk meg kitűnő személyeknél, hogy az életükben nem kapták meg a jól megérdemelt elismerést, de a mostani ünnepség szépsége azért is ragyogó, mert a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma olyan személyeket ismert el, akik köztünk élnek és tetteikkel tesznek tanúbizonyságot a kitüntetések igazolásáról.

Az idei Bethlen Gábor díjátadó ünnepség üzenete:  „Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet”. Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szavait idézte a díjátadó zárszavában Lezsák Sándor, a magyar Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriumának elnöke, hozzátéve azt, hogy „ Aki Székelyföld magyar jövőjét támogatja, az a Kárpáthaza magyar jövőjét erősíti, Székelyföld nélkül nincs jelenünk, nincs múltunk, nincs jövőnk”.

Az üzenet egyben példa arra, hogy van feladatunk a világban, és a díjazottak életpéldája minket is eligazít abban, hogy megkeressük azt az utat, amelyen járva értékteremtő módon tehetünk lépéseket a magyarság szolgálatáért szerte a nagyvilágban, hogy a határokon felül emelkedve minden magyar visszakapja azt a jó érzést, hogy jó magyarnak lenni, és ez a hovatartozás nem csak a mának szól, hanem a magyar nép történelmének is a kezdetektől egészen a közös jövő építéséig.

A magyarság szolgálatában nem lehet elfeledkezni arról, hogy szétszóródott nép lettünk, de összetartozunk és felelősek vagyunk azért, hogy milyen képet alkot rólunk a nagyvilág.

Bethlen Gábor Díjban részesült Dr. Szijártó István, az irodalomtudomány kandidátusa, a Százak Tanácsa elnöke a magyar kultúra ápolása érdekében végzett munkássága és kiemelkedő nemzetszolgálata elismeréseként Bíró Zoltán laudálásával.

Márton Áron emlékéremben részesült Bárány Béla atya, a Páduai Szent Antal Plébánia plébánosa keresztény közösségformáló és nevelő munkásságáért és a kiemelkedő nemzetszolgálata elismeréseként Bartos Mónika laudálásával.

Teleki Pál Érdeméremben részesült Gábor Csilla akadémikus, a Szociális Testvérek Társaságának a tagja Petrik Béla laudálásával, Messik Miklós, a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület elnöke Béres József laudálásával és Muzsnay Árpád tanár, művelődésszervező Bakos István laudálásával.

Az ifjúság részéről „Székelyföld jövőjéért” éves ösztöndíjban részesült Kovács Petra a Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriumának a döntése szerint, akit mentora: Tókos Ibolya méltatott.

Minden kitüntetett laudációban kapott részletes méltatást az adományozás indokolásaként.

Minden kitüntetett mögött olyan közösség áll, akik méltón lehetnek büszkék a díjazott kitüntetésére.

 Kapcsolódó bejegyzések és öröm fotók a Bethlen Gábor Alapítvány 2021. november 13-i díjátadó ünnepségéről:

https://kepestukor.blog.hu/2021/11/14/a_becsi_naplotol_a_szekelyfold_fiatalsagaig_a_volt_tihanyi_perjeltol_a_vilag_magyarsagaig

https://bethlenalapitvany.com/atadtuk-2021-evi-kitunteteseinket/

https://www.becsinaplo.eu/bethlen-gabor-dijat-kapott-a-becsi-naplo

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr6417972782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása