Képes Tükör

Képes Tükör

A Huncut Szilva Herceg torta lett idén Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája címet a Nagyi kedvence névre keresztelt tortacsoda nyerte el

A Magyar Ízek Utcájában idén is Magyarországi Születésnapi Tortája és a Cukormentes Torta adja meg a Szent István Napi Nemzeti Ünnep gasztro hangulatának az ünnepi pillanatát.

2022. augusztus 15. - Kepes.Tukor

 

A Magyar Ízek Utcája Budapesten 2022. augusztus 19-21. között a Döbrentei tértől a Clark Ádám térig, a Várkert Bazár előtti rakparton a szép Duna partján várja a vendégeket.

Ünneplőbe öltöztek a cukrászok és pékek, és teljes ráhangolódással készülnek a Szent István napi nemzeti ünnepünkre. Szép munkát végeztek és nagyszerű eredményt értek el, amellyel hozzájárulnak az ünnep méltó megünnepléséhez.

A Huncut szilva herceg torta lett idén Magyarország tortája és a Nagyi kedvence torta lett Magyarország cukormentes tortája. 2022. augusztus 19-21. között mindkét torta megkóstolható a Magyar Ízek Utcájában a Duna parton a Várkert Bazár előtti rakparton. 

Az Új Kenyér ünnepéhez szorosan kapcsolódó  Szent István napi Kenyér pályázaton a Gulyás kenyér nyerte el a kitüntető címet, a Magyarország Innovatív kenyere pedig a Batátás kenyér lett. Augusztus 20-án mindig fontos szerepet tölt be a hagyományos kenyéráldás, amely idén sem maradhat el. Ennek a szép szokásnak a megteremtői a lelkes pékek, akik biztosítják, hogy hozzájussunk a mindennapi kenyerünkhöz.  A finomabbnál finomabb ízvilágok mind kipróbálhatók a Nemzeti Ünnephez kapcsolódó Magyar Ízek Utcája elnevezésű gasztronómiai fesztiválon.

A képgalériában számos fotó látható a Magyar Ízek Utcája rendezvény beharangozásáról, ahol természetesen az ünneplőbe öltözött pékek és cukrászok voltak a főszereplők, akik átvették a nyerteseknek járó serlegeket és bemutatták a győztesnek ítélt alkotásaikat. Ünnepi díszben, vidám hangulatban, az államalapító Szent István Naphoz méltó módon készültek Magyarország Születésnapjának a köszöntéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr417907951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása