Képes Tükör

Képes Tükör

Megszülettek a győztesek a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Ipartestület Nemzeti Ünnepünkhöz kapcsolódó versenyén

Az Államalapító Szent István Napi Ünnep különleges része lett a Szent István Napi Kenyér és az Innovatív Kenyér, Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája.

2022. augusztus 13. - Kepes.Tukor

 Íme a fotóra kattintva bőséges fotógaléria tekinthető meg a 2022. augusztus 20-i Szent István Nap programjainak hivatalos beharangozásáról.

 A Szent István Napi Kenyér 2022-ben a Gulyás Kenyér lett, az Ország Innovatív Kenyere címet a Batátás Kenyér nyerte el. Az Ország Születésnapi Tortája idén a Huncut Szilva Hercege, Magyarország Cukormentes Tortája 2022-ben a Nagyi Kedvence!

Augusztus első napján a Magyar Parlament Vadásztermében, a Szent István napi ünnepi rendezvények bemutatásán került napvilágra, hogy a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Ipartestületnek az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal közösen az ünnepi alkalomra kiírt pályázatán melyik alkotások kerültek ki győztesen. 

A bejelentésen jelen voltak az Ország Tortája, az Ország Cukormentes Tortája, és a 2022. évi Szent István napi kenyereket készítő mesterek is. A győztesek bejelentésének helyszíne idén is hozzájárult a cukrászok és a pékek ünnepi versenyének a fényéhez.

A pályázatban kiírt verseny arra is jó lehetőség, hogy kedvet adjon az új ízek megálmodásához és elkészítéséhez. Ezen kívül az is előfordulhat, hogy már most kedvet kaphatnak a szakma kiváló képviselői, hogy elgondolkodjanak a következő versenyeken való elinduláson és részt vegyenek hagyományosan a nemzeti ünnephez kapcsolódó  megmérettetésen.

Az elismerések átadására is sor került, miközben a győztes torták a hozzájuk méltó Zsolnay porcelán tortatartóra kerültek, melynek szemmel láthatóan nagy sikere volt az ünnepségen.

Ahogy az angolok mondják, hogy a puding próbája az evés, úgy a bemutató is alkalmat adott arra, hogy saját tapasztalatból adjunk jó hírt az ünnepi finomságok ötletességéről, harmóniájáról, ízhatásáról és az összetevők összhatásának kellemes eredményéről.

Az eseményen általános tájékoztató is elhangzott az augusztus 20-i ünnepekről, köztük arról a jó hírről, hogy idén is megrendezésre kerül a Magyar Ízek Utcája gasztronómiai fesztivál, ahol 2022. augusztus 19-21. között a győztes torták és kenyerek is megkóstolhatók sok más gazdag kulináris ajánlat mellett.

Minden kategóriában szerethető termékek születtek. Mind a kenyér, mind a torta tekintetében olyan ízvilág született, amely bizonyára sokak tetszését nyeri el. 

Sok érdekesség és további részletek olvashatók a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Ipartestület és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány oldalán.

https://www.pekszovetseg.hu/

https://www.facebook.com/pekszovetseg

https://www.cukraszat.net/

https://egycseppfigyelem.hu/

https://egycseppfigyelem.hu/magyar-izek-utcaja-a-varkert-rakparton/

https://egycseppfigyelem.hu/izekre-szedtek-a-nagyi-kedvence-t-a-laborban/

https://www.facebook.com/egycseppfigyelemalapitvany

További információk a Magyar Ízek Utcája rendezvényről:

https://magyarizekutcaja.hu/

https://www.facebook.com/izekutcaja/

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr7417907545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása