Képes Tükör

Képes Tükör

Szabó Ferenc jezsuita szerzetes pap, teológus, költő atya gyémántmisét mutatott be pappá szentelésének hatvanadik évfordulóján az évfordulót ünneplő szeretetteljes közösséggel.

2022. augusztus 07. - Kepes.Tukor

 

 

2022. augusztus 6-án, szombaton délelőtt 11 órakor Budapesten, a Mária utcai Jézus Szíve Templomban mutatta be Szabó Ferenc SJ jezsuita atya a gyémántmiséjét nagy szeretettel körülvéve a rendtársakkal, a kollégákkal, a barátokkal, a hívekkel és számos tisztelőjével együtt.

Az ünnepi szentmisén koncelebrált és szívhez szóló homíliát mondott Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek úr, jelen volt Varga Lajos váci segédpüspök úr és a jezsuita szerzetes rendtársak, köztük Vízi Elemér jezsuita tartományfőnök.

Szabó Ferenc jezsuita szerzetes pap, teológus, költő atyát havan éve, 1962. augusztus 6-án szentelte pappá Ferdinand Périer kalkuttai érsek Brüsszelben. A hivatásához mindig hűséges jezsuita atya papi szolgálatával, teológiai gondolataival, számos könyvével és írásával, verseivel, mosolyával, szeretetével, a Vatikáni Rádióban végzett több évtizedes munkájával mindig Krisztus hangját és szeretetét közvetítette és közvetíti azóta is közös ünneplésre várva a hívő közösséget.

A fotóra kattintva megnyílik a fotógaléria, amelyen megnézhetők az ünnepségen készült fotók.

Az emléklapból:

„Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet Fiában van. (1 Jn 5,11)

Szabó Ferenc SJ gyémántmiséje emlékére

Brüsszel, 1962. augusztus 6. - Budapest, 2022. augusztus 6.

További megjelenések Szabó Ferenc jezsuita atya gyémántmiséjéről az alábbiakban is olvashatók.

https://jezsuita.hu/gyemantmisejet-unnepli-augusztus-6-an-szabo-ferenc-sj/

https://jezsuita.hu/fiad-melle-tarsul-elszegodtem-gyemantmisejet-unnepelte-szabo-ferenc-sj/

http://www.zetapress.hu/kultura/131606

https://www.magyarkurir.hu/hirek/fiad-melle-tarsul-elszegodtem-gyemantmisejet-unnepelte-szabo-ferenc-sj

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr517902869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása