Képes Tükör

Képes Tükör

Különleges órák láthatók Budapesten a Vajdahunyadvárban az Iparművészeti Múzeum Radvánszky Gyűjteményéből

Az idő fontosságra emlékeztetnek az ékszerbe álmodott órák a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Király termében megvalósult Herkulestől a szolárpanelig című kiállításon.

2022. június 04. - Kepes.Tukor

 

 

HERKULESTŐL A SZOLÁRPANELIG címmel nyitotta meg új kiállítását az idén Az Év Múzeuma 2022 Jelöléssel kitüntetett Iparművészeti Múzeum.
Páratlan gyűjteményt tár a látogatók elé az Iparművészeti Múzeum a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a Vajdahunyadvárban.
Lenyűgöző ékszerórák emlékeztetnek az idő értékére a gazdag tárlaton.
Nem először találkoznak össze a nagy múzeumok a közös térben, amelyben minden adottság adott a különleges műtárgyak méltó bemutatására.

A kiállítás zártkörű megnyitóján Radvánszky Ferenc műgyűjtő is részt vett és bemutatta a gyűjteményt a vendégeknek. Köszöntőt mondott Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója és Estók János, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója.

A kiállítást Becsei Áron órakészítő, gépészmérnök, a Független Órakészítők Akadémiája (AHCI, Bázel) tagja nyitotta meg.

A kiállítás kurátorát, Pandur Ildikó PhD művészettörténészt virágcsokorral köszöntötte Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója.

A Herkulestől a szolárpanelig – Órák az Iparművészeti Múzeum Radvánszky-gyűjteményéből címmel látható az Iparművészeti Múzeum új kiállítása a Mezőgazdasági Múzeum Királytermében 2022. augusztus 31-ig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr6117848111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása