Képes Tükör

Képes Tükör

A Szent István Bazilika Lovagtermében kapott idén helyet a 28. Betlehemi jászol kiállítás

2021. december 19. - Kepes.Tukor

 

28. alkalommal szervezte meg a Magyar Kézművességért Alapítvány a Betlehemi jászol kiállítást. Első alkalommal 1994-ben nyílt meg a Magyar Kézműves szakma legszebb pályázatának a felhívására meghirdetett Betlehemi jászol kiállítás, amelyen minden pályázó szabadon kifejezte a gondolatát a Karácsonyi szeretet ünnepéről és a Betlehemi jóslat beteljesedéséről, arról, hogy megszületett a Kisded, a várva várt Messiás, akinek jövetelét megjövendölte Mikeás próféta.

A Magyar Kézművességért Alapítvány 28. alkalommal írta ki a pályázatát a Betlehemi jászol-kiállításon való részvételre, ezáltal lehetőséget biztosított arra, hogy a hazai és határon túli magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek, beleértve az óvodai, iskolai közösségeket, illetve bárki, akit megérint a téma és az alkotás vágya, megalkossa s bemutassa a „ma emberének” szóló „Karácsonyi Titkot” az érdeklődő közönség előtt. A pályázat 1994 óta megmozgatja a kicsiket, és a nagyokat, a gyerekeket, a fiatalokat, a felnőtteket és az időseket, hogy létrehozzon egy műalkotást, amelyben benne van a betlehemi karácsonyi születés csodájában és különlegességében rejtőző üzenet.

A kiállítást három nyelvű katalógus kíséri „Magyar Kézművesség 2021 – Betlehemi Képeskönyv 2021” címmel, amelyben benne vannak a pályázatra beadott alkotásokról készített színes fotók az ajánlásokkal és a kísérőszövegekkel együtt.

A tárlat 2022. január 7-ig tekinthető meg a nyitvatartási időben a Szent István Bazilika Lovagtermében panoráma kilátóba szóló jegy megvásárlásával. A megváltott jeggyel lehetőség van a kilátóba is felmenni, ahonnan meseszép látvány tárul elénk a magasból letekintve Budapest szép panorámájára.

Sok mindennel foglalkozunk év végén, versenyt szaladunk az idővel, hogy megfeleljünk a karácsonyi ünnepekhez elvárt megfelelőségeknek. A legfontosabb üzenete a Karácsonyi készületnek nem a külsőségekben van, hanem a szívünkben, ahol a megszületésre vár a békesség és a szeretet.

A képgaléria megnyitásával betekinthetünk a Betlehemi jászol kiállítás ünnepélyes megnyitóján készített felvételekbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr9816788274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása