Képes Tükör

Képes Tükör

Tizedik alkalommal szervezték meg a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) a Jótékonysági Diplomata Vásárt Budapesten

A diplomata házastársak magyar rászorulókat támogatnak a karitatív rendezvénnyel, így segítik többek között a magyar covid árvákat.

2021. november 23. - Kepes.Tukor

 

Újra megszervezte a Budapesti Diplomata Házastársak Egyesülete (DSB - Diplomatic Spouses of Budapest) a Jótékony Diplomata Vásárt, hogy támogassa többek között a covid árvákat segítő Regőczi Alapítványt. A Jubileumi 10. Diplomata Vásár különleges lehetőséget biztosított a jótékonykodásra, mert jónak lenni jó, és aki tud adni, jó szívvel adhat annak, akinek nehezebb az élet, mert jót tenni jó. Köszönjük a Diplomatic Sposes of Budapest minden tagjának a jótékonysági ünnepet.

Az InterContinental Budapest szálloda a kezdetektől, immár a tizedik alkalommal ad otthont a nemzetközi jótékonysági rendezvénynek.

 

Budapesti Diplomata Házastársak a hagyományossá vált Jótékonysági Vásárát 2021. november 21-én, vasárnap tartották meg a kiválasztott magyar szervezetek jótékony támogatása céljából.

A Diplomata Vásár díszvendégeként őexcellenciája Michael A. Blume apostoli nuncius, a diplomáciai testület doyenje szívhez szólóan köszöntötte a megjelenteket.

 A rendezvényen készült fotógalériák a fotókra kattintva tekinthetők meg.

 

 

Az idei vásár teljes bevételét a Regőczi Alapítvány, a BIZSU közösségi tér, a Tovább Élni Egyesület és a Semmelweis Egyetem támogatására fordítják.” – nyilatkozta Herczegh Anita asszony, a köztársasági elnök felesége és a rendezvény fővédnöke.

Herczegh Anita asszony megemlítette azt is, hogy az eseményen Magyarország is képviselteti magát, ahol az Örökség Alkotóműhely magyar motívumokkal díszített, kézzel hímzett, modern termékeit vásárolhatták meg az érdeklődők a magyar standnál.

2020-ban a covid miatt nem lehetett megszervezni a karitatív vásárt, de idén sikerült megvalósítani a diplomata házastársak által megálmodott jótékonysági vásárt, amelyen 25 nagykövetség képviselte a hazáját, és mutatta be az értékeit.

Az év legszínesebb diplomáciai eseménye tizedik alkalommal várta a vendégeket. Aki egyszer eljutott a diplomata vásárra, az többet nem tudja kihagyni a rangos eseményt. Karácsony közeledtével az egyik legszínesebb nemzetközi bemutatkozás, ahol számos ország kulturális kincseit ismerhetjük meg, élvezhetjük a jellegzetes gasztronómia ízvilágát a jótékony célból szervezett Diplomata Vásáron, miközben minden vásárlással mi is támogatjuk a kiválasztott szervezetek karitatív munkáját.

A rendezvény kulturális, zenei és táncos bemutatkozásnak is lehetőséget adott.  A program végén következett a várva várt tombola, amelyen hagyományosan kisorsolták a nagykövetségek által felajánlott értékes nyereményeket, amelyeket mindig nagy lelkesedéssel fogadtak a szerencsés nyertesek.

A szervezők, mint mindig, most is gondoskodtak a gyermekekről, akik a részükre berendezett  különteremben játszhattak, vagy pihenhettek.

Aki jó szívvel jó célra gyűjt, és aki jó célra ad, annak öröm tölti el a szívét, mert tudjuk, hogy adni jó, és a jótékonyság nemesíti a szívet és a lelket, magabiztossá tesz, és jóleső érzéssel jutalmazza a jótékonykodót.

Amikor összefog a Magyarországon működő Nagykövetségek diplomatáinak a házastársaiból megalakult Budapesti Diplomata Házastársak Egyesülete, hogy egy szívvel és egy lélekkel megszervezze a Nagykövetségekkel és a diplomatákkal közösen a Karácsony közelében a Jótékonysági Diplomata Vásárt több hónapos előkészülettel, és megkeresi azt a magyar szervezetet, akiket támogatni akar, összehozza a különböző nemzeteket, akikkel közös végez jótékonysági gyűjtést, hogy segítségére siessen a rászorulóknak.

Mindeközben mindannyian gazdagabbak leszünk a színes, gazdag jótékonysági napon, amelyre minden érdeklődőt szeretettel vártak. A nagykövetségek munkatársai, a diplomaták a családjukkal együtt vettek részt a Diplomata Vásáron és a hazájukra legjellemzőbb emléktárgyakkal mutatták be a saját országuk kulturális kincseit, és az értékes bemutatkozás mellett a gasztronómia kínálatával is erősítették a Jótékonysági Diplomata Vásár sikerét.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepestukor.blog.hu/api/trackback/id/tr6816762644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása